Croque de vis - un aperitiv gustos și un dulce de poveste
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine pâine neagră, unt,maioneză, muştar, miere, iaurt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Croque de vis”.
Instructiuni
  • Pentru crocque:
  • 1 păine neagră, feliată
  • 200 g unt
  • 500 g mușchiuleț de porc
  • 2-3 linguri maioneză
  • 3-4 linguri muștar
  • 200 g iaurt
  • 1 lingură miere
  • 400 g cașcaval
  • fistic sau semințe de orice tip
  • sare
  • piper
  • Pentru crema de zahăr ars:
  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr + 4linguri
  • 1 l lapte
  • sare
  • Pentru bezele:
  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • sare
  • puțină zeamă de lămâie
Mod de preparare

 Pentru prepararea crocque-urilor, se pregătește mai întâi mușchiulețul de porc pe grill, feliat  și condimentat cu sare și piper.

Din maioneză, muștar, miere, iaurt, se prepară un sos.

Feliile de pâine se vor tartina mai întâi cu unt, apoi cu un strat subțire de sos presărat cu cașcaval din belșug, iar între ele se vor așeza feliile de mușchiuleț.

Se așează sandvișurile în tavă, se mai ung cu sos și se presară cașcaval ras și semințe  apoi se dau la cuptor până se gratinează frumos.

Pentru crema de zahăr ars, se caramelizează 4-5 linguri într-o crăticioară de 20 cm diametrul și se întinde caramelul pe pereții acesteia.

Se amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul și se adaugă laptele.

Se toarnă amestecul peste caramelul răcit și se dă vasul la cuptor, așezat într-un alt vas cu apă, pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se răcească bine, chiar de pe o zi pe alta, apoi se răstoarnă pe platou și se servește.

Pentru bezele se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și puțină zeamă de lămâie, până se obține o bezea fermă.

Cu ajutorul unui posh cu dui, se formează spirale într-o tavă, pe hârtie de copt și se coc la 120-130 de grade cu ventilație, pentru 60 de minute, sau în cuptoarele pe gaz, cu ușa întredeschisă.

Crema de zahăr ars, se servește cu bezele și fructe.

Aperitive

acum 155 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine vinete, roşii, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Papoutsaki primavera"

Aperitive

acum 156 zile

Pentru că este luni, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Happy pear".

Aperitive

acum 163 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o reţetă de sezon - "Pâinea primăverii" cu ricotta și spanac.

Aperitive

acum 184 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă specială pentru îndrăgostiţi, denumită - "Amor, amor"

Aperitive

acum 188 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi ”Pâinea îndrăgostiților”. Este o pâine de senzație, umplută cu ceapă roșie, mere,morcovi și servită cu costiță de porc și un sos delicios.

porno google fuck