Raţă romantică - un preparat delicios
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine piept de rată, dolce latte, nuca, căpşuni, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Raţă romantică ".
Instructiuni
  • 1 kg piept de rață cu grășime
  • 500 g căpșuni
  • 1 rodie
  • 500 g zmeură
  • 250 g brânză dolce latte
  • 50 g nuci pecan
  • ulei de măsline
  • 150 g smântână
  • salată eisberg
  • oțet
  • sare
  • miere
  • 1 ardei iute

Mod de preparare

 Pieptul de rață se presară cu sare, se crestează pe partea cu grăsime, dar fără a pătrunde grăsimea până la carne, apoi se așază în tigaia teflonată,pe foc și se rumenește pentru 3-4 minute, la foc iute, după care se întoarce pe partea cealaltă și se mai rumenește 1-2 minute.

Apoi, se va continua prepararea acestuia la cuptorul prîncălzit la temperatură medie, pentru 4-6 minute.

Se lasă să se tempereze și se feliază.

Pentru sos, se pune zmeura în recipientul blenderului, cu puțină miere, sare, puțin ulei, oțet și rondele de ardei iute și se mixează pănă se obține un sos spumos.

Brânza dolce delatte, se amestecă cu puțină smântână și nuci pecan, precum și cu frunze de salată și se decorează cu căpșuni.

Pieptul de rață se servește cu sosul de zmeură, alături de crema de brânză cu nuci și salată verde.

Să vă fie de folos!

Mancaruri cu carne

acum 73 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine muşchi file, spanac, roşii, caşcaval, unt, brânză,, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Happy Şniţel".

Mancaruri cu carne

acum 80 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un "Muşchiuleţ magic", cu mango şi fistic!

Mancaruri cu carne

acum 87 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine rasol de porc, sfeclă roșie, hrean, unt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit Rasol ”Pădurea Neagră”.

Mancaruri cu carne

acum 89 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine carne tocată. ceapă, usturoi, pâine, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Chifteluțe marinate”.

Mancaruri cu carne

acum 94 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine pere,file de porc, lămâie, smochine, smântână, vin roşu, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Escalop fructat””.