Reţeta lui Vlăduţ: "Pâinea primăverii" cu spanac
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o reţetă de sezon - "Pâinea primăverii" cu ricotta și spanac.
Instructiuni
  • 1 kg făină tip 650
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 450 ml apă
  • 30-50 ml ulei
  • 400 g ricotta
  • 500 g spanac
  • 1-2 căței de usturoi
  • diverse semințe
Mod de preparare

 Se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijlocul ei și se pune acolo drojdia cu zahărul, diluate cu puțină apă caldă.

Se lasă așa aproximativ10 minute, până se activează drojdia.

Când maiaua și-a dublat volumul, se presară sare și rozmarin peste făină, se adaugă, treptat, apa caldă și uleiul și se frământă aluatul care se acoperă și se lasă la crescut până își dublează volumul.

Între timp, se opărește spanacul în apă fiartă cu sare și puțin bicarbonat, se scurge și se trage la tigaie în ulei încind, aromatizat cu 1-2 căței de usturoi răzuiți.

Se întinde aluatul crescut într-o tavă dreptunghiulară și se fac din loc în loc mici adâncituri în el, unde se presară semințe, se pune câte puțină ricota și puțin spanac.

 Pâinea se coace pentru 35-40 minute, la 180 de grade, punând o tavă cu apă fiartă în cuptor, sub tava cu pâine.

Este foarte bună caldă, cu un sos tzatziki cu mult castravete, ouă poșate și legume proaspete.

Aperitive

acum 155 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine vinete, roşii, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Papoutsaki primavera"

Aperitive

acum 156 zile

Pentru că este luni, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Happy pear".

Aperitive

acum 177 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine pâine neagră, unt,maioneză, muştar, miere, iaurt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Croque de vis”.

Aperitive

acum 184 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă specială pentru îndrăgostiţi, denumită - "Amor, amor"

Aperitive

acum 188 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi ”Pâinea îndrăgostiților”. Este o pâine de senzație, umplută cu ceapă roșie, mere,morcovi și servită cu costiță de porc și un sos delicios.

porno google fuck