Uşor şi rapid de preparat! Baba Ghanoush, o mâncare cu vinete absolut delicioasă
Vladutz, bucatarul de la Neatza, ne recomanda sa preparam o reteta de vinete in alt mod decat clasic, asa cum se prepara in tarile orientale, reteta pe care a denumit-o - "Baba Ghanoush".
Instructiuni
  • Pentru salata de vinete:
  • 1 kg vinete
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri tahini
  • zeama de lamaie
  • sare
  • patrunjel
  • Pentru lipii:
  • 1 kg faina tip 650
  • 40 g drojdie
  • 350 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 catei de usturoi
  • amestec de susan, maghiran si cimbru

Mod de preparare

Pentru salata de vinete, se inteapa vinetele din loc in loc si se dau la cuptor pana cand sunt bine patrunse, apoi se curata si se toaca marunt.

Se curata usturoiul si se toaca marunt, apoi se amesteca cu vinetele, dupa care se asezoneaza gustul cu tahini si zeama de lamaie.

Salata se da la rece pana in momentul servirii.

Pentru lipii, se cerne faina intr-un vas si se face o adancitura la mijloc.

Din drojdia frecata cu zahar, putina apa calda si putina faina, se face o maia care se lasa la crescut, pana cand isi dubleaza volumul, apoi se adauga in adancitura din faina.

Se dizolva sarea in apa calda si se adauga peste maia, impreuna cu uleiul de masline si totul se amesteca cu faina din vas.

Se framanta un aluat care se lasa la crescut.

Se imparte aluatul in patru parti se se intind lipii de forme rotunde, dar neuniforme la suprafata, apoi se ung cu o pasta din ulei si usturoi si se presara din belsug, amestecul de susan, maghiran si cimbru.

Se lasa din nou la crescut, dupa care se coc lipiile la cuptor, pana cand devin usor crocante pe margini.

Se servesc cu salata de vinete si mult patrunjel verde deasupra.

Sa va fie de folos!

Aperitive

acum 102 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine vinete, roşii, ouă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Papoutsaki primavera"

Aperitive

acum 103 zile

Pentru că este luni, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Happy pear".

Aperitive

acum 110 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o reţetă de sezon - "Pâinea primăverii" cu ricotta și spanac.

Aperitive

acum 124 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine pâine neagră, unt,maioneză, muştar, miere, iaurt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Croque de vis”.

Aperitive

acum 131 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă specială pentru îndrăgostiţi, denumită - "Amor, amor"

porno google fuck