Rețeta lui Vlădutz: "Prăjitura Iubi", un desert rapid şi delicios! E gata în doar câteva minute
Pentru că este vineri, este ziua desertului la Neatza. Vlăduț a pregătit o rețetă inedită intitulată "Iubi". Prăjitura este un produs cu un gust catifelat, racoros si usor fructat, de aici si denumirea de "iubi".
Instructiuni
  • 1 pachet piscoturi
  • Pentru sirop:
  • 800 g frisca
  • 2-3 linguri ness
  • Pentru crema:
  • 1 kg frisca
  • 500 g mascarpone
  • 400 g iaurt
  • 6 oua
  • 20 g gelatina
  • 10 linguri zahar
  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zmeura
Mod de preparare

 Vom incepe cu siropul pentru piscoturi.

Incalzim usor frisca lichida si diluam ness-ul in ea. Mai intai diluam ness-ul in putina frisca si apoi il turnam in fir subtire in vasul de pe foc, amestecand continuu.

Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, ci doar sa fie usor incalzita pentru a se dilua ness-ul.

Dam siropul deoparte si ne ocupam de crema.

Mixam frisca spuma.

Amestecam ouale cu zaharul, adaugam si putina sare, un varf de cutit, nu mai multa, pentru accentuarea gustului.

Mixam apoi ouale cu zaharul la bain-marie, pana devin spumoase.

Hidratam gelatina in putina apa, apoi o diluam tot la bain-marie, dupa ce am dat deoparte spuma de oua.

Turnam apoi gelatina in fir subtire peste spuma de oua si mixam energic cateva minute bune, pana ce spuma va fi racita.

Adaugam mascarponele, apoi iaurtul, omogenizand crema dupa fiecare adaos, iar la final incorporam frisca bine batuta.

Pregatim o tava de aragaz si asamblam prajitura in straturi, incepand cu un strat de piscoturi trecute prin siropul de frisca si ness, apoi crema, iar piscoturi si tot asa, culminand cu un strat de crema.

Deasupra vom aseza frumos, jumatati din capsunile bine spalate si scurse si mai decoram cu un topping de zmeura.

Fierbem zmeura cu putin zahar pana obtinem o dulceata mai fluida si o turnam rece, in fir subtire, peste prajitura.

Recomandat ar fi sa turnam toppingul dupa portionare ca sa se prelinga frumos si pe marginile prajiturii.

Prajitura asamblata se va da la rece, cel putin o ora, pentru a se intari usor crema, apoi se va portiona.

O alta varianta, pe care Vladutz a pus-o in practica, ar fi ca siropul prin care trecem piscoturile sa fie din visine si zmeura, iar prajitura la final sa fie glazurata cu o dulceata de trandafiri.

Este mult mai racoroasa a doua varianta, dar fiecare poate alege varianta care il reprezinta, oricum sunt delicioase ambele.

Eu cred ca deja salivati la delicioasa prajitura iubi, asa ca va urez spor si pofta buna!

Deserturi

acum 152 zile

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Gentleman" - o prăjitură delicioasă.

Deserturi

acum 159 zile

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Moţ" - un desert care te salvează din orice situaţie

Deserturi

acum 161 zile

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert special pentru doamne și domnișoare cu ocazia zilei de 8 Martie - "Sweet Lady"

Deserturi

acum 166 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine banane, iaurt, alune, nuci, rodie, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Banana boom”.

Deserturi

acum 168 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un desert care conţine făină, ou, zahăr, smântână, ciocolată, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Mâțișori.

porno google fuck