Rețeta lui Vlădutz: "Zâmbet de vară"
Pentru că este vineri este ziua rezervată desertului în bucătăria de la Neatza! Vlăduț a pregătit astăzi o rețetă cu multe cireșe și vișine intitulată "Zâmbet de vară"
Instructiuni

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 500 g visine si cirese
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • razatura de la o lamaie
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 1 kg zahar
  • 10 albusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g nuci caramelizate cu 3 linguri zahar
  • 150 g visine
Mod de preparare

 Incepem   cu nuca, pe care o curatam bine de tot sa nu ramana coji prin ea si sa riscam o afectare a integritatii dintilor, apoi o asezam intr-o tava si o dam la cuptor 5-6 minute pentru a deveni mai crocanta.

Intr-un vas, pe foc, ardem cele 3 linguri de zahar si adaugam imediat nuca, amestecand-o bine, apoi o transferam pe o hartie de copt si o lasam sa se raceasca, dupa care o vom pisa.

Preparam blatul.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Separam albusurile de galbenusuri, presaram putina sare peste albusuri si le mixam energic la treapta superioara a mixerului pana devin spumoase.

Adaugam treptat cele 12 linguri de zahar si mixam in continuare, pana obtinem o bezea  foarte ferma, apoi incorporam in ea, pe rand, galbenusurile, uleiul, razatura de lamaie, esenta de vanilie,  faina amestecata cu praful de copt si la final visinele fara samburi.

Tapetam o tava de 35/40cm cu hartie de copt si intindem compozitia de pandispan in ea.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15 minute si ne ocupam de prepararea glazurii.

Mixam cele 10 albusuri, peste care am presarat putina sare, pana devin spumoase, apoi adaugam treptat 500 gr zahar si zeama de lamaie.

Restul de 500 gr zahar il punem intr-un vas pe foc, impreuna cu apa si le fierbem pana se atinge temperatura de 120 grade.

Daca nu avem un termometru se poate face un test, punand un strop de sirop intr-un pahar cu apa rece, iar daca se cristalizeaza ca o bomboana, atunci siropul este gata.

Turnam acest sirop, in fir subtire peste bezea si mixam pana se omogenizeaza frumos, obtinand astfel o bezea fiarta.

Maruntim nuca pe care am caramelizat-o si o incorporam in bezea, apoi adaugam visinele desamburite si intindem glazura astfel formata peste blatul de pandispan racit.

Daca vrem sa ii dam un aspect mai placut, acestui zambet de vara, gratinam glazura cu ajutorul uniu arzator, sau in lipsa acestuia, mai dam tava la cuptor pentru 5 minute.

Ca o nota, daca vom folosi mai multe oua la blatul de pandispan, vom mari si timpul de coacere, iar visinele vor tinde sa coboare la baza blatului, datorita tratamentului termic indelungat, ceea ce ar degrada aspectul blatului.

Cu aceasta prajitura, ne putem trata prietenii si musafirii, la o zi onomastica, sau intr-o zi de sarbatoare si cu siguranta vor fi incantati atat de deliciosul gust, cat si de aspect.

Ca si tips, peste blatul racit se poate intinde un piure de fructe si apoi se va orna cu bezeaua fiarta.

Deserturi

acum 99 zile

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Gentleman" - o prăjitură delicioasă.

Deserturi

acum 106 zile

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Moţ" - un desert care te salvează din orice situaţie

Deserturi

acum 108 zile

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert special pentru doamne și domnișoare cu ocazia zilei de 8 Martie - "Sweet Lady"

Deserturi

acum 113 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine banane, iaurt, alune, nuci, rodie, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Banana boom”.

Deserturi

acum 115 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un desert care conţine făină, ou, zahăr, smântână, ciocolată, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Mâțișori.

porno google fuck