Reţeta lui Vladutz: Marica
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă să uiţi de regiumul pe care-l urmezi şi să-ţi răsfeţi simţurile cu prăjitura Marica.
Instructiuni
  • Aluat de muffins din:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 150 g unt moale
  • 150 ml lapte 
  • 300-350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • putin bicarbonat  de sodiu
  • 150 g afine
  • 150 g zmeura
  • Crema de vanilie din:
  • 6 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 200 g smantana dulce
  • 50 g unt
  • 2 lingurite esenta de rom
Mod de preparare

Amestecam intr-un vas toate ingredientele uscate: faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, zaharul si putina sare.

In alt vas amestecam celelalte ingrediente: untul moale, ouale, laptele, esenta de vanilie, apoi le adaugam peste ingredientele uscate si amestecam bine totul.

Adaugam si fructele, amestecandu-le usor in aluat, sa nu se lase toate in jos.

Tapetam o tava de 35/40 cm cu hartie de copt si adaugam aluatul in ea.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 35-40 de minute.

Pentru crema de vanilie, amestecam galbenusurile cu putina sare, cele 6 linguri de zahar si faina, apoi diluam amestecul cu putin lapte rece.

Turnam amestecul in fir subtire peste restul de lapte fierbinte, omogenizam si fierbem crema pana cand da in doua-trei clocote, apoi adaugam esenta si lasam crema sa se raceasca.

Mixam mascarponele cu zaharul pudra si il adaugam la crema racita, obtinand o crema spumoasa si consistenta.

Peste blatul racit, intindem crema si dam prajitura la rece.

Dupa ce se raceste bine si crema este usor intarita, preparam glazura.

Rupem ciocolata in bucati pe care le adaugam in vasul cu frisca lichida si o topim la bain-marie, iar la final adaugam untul pentru a obtine o glazura lucioasa.

Intindem imediat glazura peste crema si dam din nou prajitura la rece pana cand se intareste glazura.

Prajitura Marica se poate orna cu fructe: afine si zmeura, pe care avem grija sa le dam deoparte cand preparam blatul.

Vladutz s-a intrecut pe sine si o parte din prajitura a ornat-o cu o bezea cu nuca pe care o preparase anterior, ceea ce nu ne opreste nici pe noi sa procedam asa.

Deserturi

acum 99 zile

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Gentleman" - o prăjitură delicioasă.

Deserturi

acum 106 zile

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă dulce: "Moţ" - un desert care te salvează din orice situaţie

Deserturi

acum 108 zile

Vlăduț, bucătarul de la Neatza, a pregătit un desert special pentru doamne și domnișoare cu ocazia zilei de 8 Martie - "Sweet Lady"

Deserturi

acum 113 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine banane, iaurt, alune, nuci, rodie, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Banana boom”.

Deserturi

acum 115 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un desert care conţine făină, ou, zahăr, smântână, ciocolată, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Mâțișori.

porno google fuck