Ca la mama acasă. ”Chifteluțe marinate” din ceafă de porc tocată
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine carne tocată. ceapă, usturoi, pâine, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Chifteluțe marinate”.
Instructiuni
  • Pentru chifteluțe:
  • 1 kg carne tocată
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • miezul de la o franzelă
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1legătură pătrunjel
  • ulei
  • Pentru sos:
  • 600 g pastă de roșii
  • 50 ml oțet
  • ienibahar
  • 1-2 foi de dafin
  • apă
  • sare
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare

 Pentru prepararea chifteluțelor se toacă carnea, ceapa, usturoiul și verdeașa și se amestecă.

Miezul de la pâine se lasă în lapte aproximativ 15 minute, pentru a se hidrata bine, apoi se scurge și se adaugă peste amestecul de mai sus.

Se potrivește gustul compoziției cu sare și piper, se încorporează ouăle și se lasă la frigider, pentru 30 de minute, după care se modelează chifteluțele și se prăjesc în ulei.

Pentru sos, se fierbe pasta de roșii în puțin ulei de la chifteluțe, bine strecurat, se adaugă apă, oțet, sare, piper, foi de dafin și câteva bobițe de ienibahar, iar când se reduce puțin sosul, se adaugă chifteluțele și se continuă fierberea acestora, fie pe aragaz, fie la cuptor, până când sosul este bine legat.

Spre final de fierbere se adaugă doi căței de usturoi, răzuiți.

Se presară verdeață și se servesc, în general, cu piure de cartofi.

Să vă fie de folos!

Mancaruri cu carne

acum 153 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine muşchi file, spanac, roşii, caşcaval, unt, brânză,, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Happy Şniţel".

Mancaruri cu carne

acum 154 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine piept de rată, dolce latte, nuca, căpşuni, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Raţă romantică ".

Mancaruri cu carne

acum 160 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un "Muşchiuleţ magic", cu mango şi fistic!

Mancaruri cu carne

acum 167 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine rasol de porc, sfeclă roșie, hrean, unt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit Rasol ”Pădurea Neagră”.

Mancaruri cu carne

acum 174 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine pere,file de porc, lămâie, smochine, smântână, vin roşu, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Escalop fructat””.

porno google fuck