Ce mai gătim! Bame mătăsoase, un preparat delicios, ce se găteşte rapid
O zi bună va începe întotdeauna cu un preparat delicios, iar Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi bame matasoase, o combinatie de legume, avand ca ingredient principal, bamele.
Instructiuni
  • 1 kg bame
  • 2 kg vinete
  • 2-3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 g fasole verde
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 kg rosii
  • 4 ardei kapia
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • vrabioara de vita la gratar
  • sos de hrean cu branza tartinabila
Mod de preparare

Bamele se curata si se oparesc in apa simpla, fara sare, apoi se lasa la racit si se taie in cuburi mai mari.

Vinetele se curăţă parţial şi se taie cuburi mari,apoi se călesc impreuna cu ceapa taiata solzisori si morcovii taiati rondele.

Roşiile se oparesc si se curăţă de coajă. 

Ardeii kapia se coc, apoi se curata.

Fasolea verde se curata de capete, iar usturoiul se curata si se toaca in rondele mai mici.

Intr-o tava unsa cu ulei se adauga alternativ legumele enumerate, se presara peste ele patrunjel tocat, sare si rondele de usturoi din loc in loc si se acopera tava cu folie de aluminiu.

Pentru servit se prepara pe gratar niste vrabioara de vitel foarte crud, de lapte cum se spune popular si un sos din hrean ras amestecat cu branza tartinabila.

Sunt delicioase aceste bame matasoase, preparate fara apa, doar in aburii degajati sub folia de aluminiu, astfel incat, legumele isi degaja fiecare aroma, iar gusturile se intrepatrund intr-un mod delicios.

Sa va fie de folos!

Mancaruri cu carne

acum 153 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine muşchi file, spanac, roşii, caşcaval, unt, brânză,, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Happy Şniţel".

Mancaruri cu carne

acum 154 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine piept de rată, dolce latte, nuca, căpşuni, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Raţă romantică ".

Mancaruri cu carne

acum 160 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un "Muşchiuleţ magic", cu mango şi fistic!

Mancaruri cu carne

acum 167 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine rasol de porc, sfeclă roșie, hrean, unt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit Rasol ”Pădurea Neagră”.

Mancaruri cu carne

acum 169 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine carne tocată. ceapă, usturoi, pâine, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Chifteluțe marinate”.

porno google fuck