"Ciupercuţe somnoroase", o reţetă cu aromă de primăvară
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de primăvară cu diferite tipuri de salată şi diferite tipuri de ciuperci, pe care a denumit-o „Ciupercuțe somnoroase”.
Instructiuni
  •  250 g ciuperci champignon brune
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 250 g ciuperci shimeji
  • 1 50 g gorgonzola dulce
  • 250 g gorgonzola picantă
  • 400 ml smântână dulce
  • 200 g unt
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper
  • 200 g chefir
  • 4-5 căței de usturoi
  • puțin ulei de măsline
  • salată verde
  • rucola
  • 500 g cartofi
  • rozmarin
  • 250 g orez
Mod de preparare

 Ciupercile champignon se taie în sferturi, pleurotusul se taie în jumătăți sau se lasă întregi dacă sunt mici, iar cele shimeji se lasă așa cum sunt, fiind chiar micuțe.

Se călesc în unt, apoi, când sunt ușor pătrunse, se adaugă smântâna, se lasă să fiarbă pentru 2-3 clocote și se adaugă gorgonzola dulce și parmezanul și 1-2 căței de usturoi, răzuiți și se mai lasă pe foc 5-6 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper.

Orezul se fierbe al dente, în mod clasic, iar la final se adaugă puțin unt și frunze de rucola rupte.

Cartofii se feliaza și se dau la cuptor stropiți cu puțin ulei de măsline și unt și aromatizați cu rozmarin.

Pentru salată se prepară un dressing din chefir cu usturoi pisat cu sare și frecat cu puțin ulei de măsline.

Toate aceste preparate se servesc împreună, asigurând astfel o masa gustoasă și copioasă.

Mancaruri fara carne

acum 116 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ardei capia și gras, vinete, busuioc, avocado, quinoa, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ratatouille cu quinoa”.

Mancaruri fara carne

acum 141 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ceapă, orez, vin alb, unt, parmezan, sfeclă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Risotto a la chef”.

Mancaruri fara carne

acum 177 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat simplu și rapid, care conţine ardei, brânzeturi, mazăre dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Paprika gratin".

Mancaruri fara carne

acum 199 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine: ghebe murate, năut, pastă de susan, ardei copt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Răsfăț oriental".

Mancaruri fara carne

acum 221 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi două variante de mâncare cu fasole, una de post şi una cu ciolan de porc, rețetă pe care a denumit-o „Babuşca”.

porno google fuck