”Ratatouille cu quinoa”, un preparat gustos și sănătos
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ardei capia și gras, vinete, busuioc, avocado, quinoa, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ratatouille cu quinoa”.
Instructiuni
  • 200 g quinoa
  • 2 vinete
  • 2 zucchinni
  • 3 ardei capia
  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei portocalii
  • 2 avocado
  • frunze de busuioc
  • 500 g salată verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • Pentru salsa:
  • 2 ardei capia copți
  • câteva fire de cepșoară
  • 1 lingură muștar clasic
  • sare
  • piper
  • oțet balsamic
  • ulei de măsline
  • puține legume mărunțite bine(din cele de mai sus)
Mod de preparare

 Quinoa se fierbe în cinci părți de apă cu sare, aproximativ 20 de minute.

Legumele se taie în cuburi și se trag la tigaie, separat, pentru a-și păstra fiecare aromele și culoarea, în câte puțin ulei.

Se asezonează după gust, cu sare și piper.

Pentru salsa, se coc ardeii, se curăță și se toacă mărunt, apoi se amestecă cu cepșoara tocată mărunt, cu câteva din legumele de mai sus, tocate mărunt, cu muștarul, puțin oțet balsamic și ulei de măsline.

Quinoa fiartă și temperată, se amestecă cu legumele și se montează în cercuri, pentru aspect plăcut.

Deasupra se așază salsa, cuburi proaspete de avocado, iar alături, salata verde.

Ratatouille cu quinoa este o mâncare sățioasă, plină de vitamine, culoare și savoare, perfectă pentru o zi de post.

Să vă fie de folos!

Mancaruri fara carne

acum 127 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de primăvară cu diferite tipuri de salată şi diferite tipuri de ciuperci, pe care a denumit-o „Ciupercuțe somnoroase”.

Mancaruri fara carne

acum 141 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ceapă, orez, vin alb, unt, parmezan, sfeclă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Risotto a la chef”.

Mancaruri fara carne

acum 177 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat simplu și rapid, care conţine ardei, brânzeturi, mazăre dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Paprika gratin".

Mancaruri fara carne

acum 199 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine: ghebe murate, năut, pastă de susan, ardei copt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Răsfăț oriental".

Mancaruri fara carne

acum 221 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi două variante de mâncare cu fasole, una de post şi una cu ciolan de porc, rețetă pe care a denumit-o „Babuşca”.

porno google fuck