Reţeta lui Vlădutz: Fasole de vară
La începutul săptămânii, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi fasole de vară, un preparat cu multe legume şi cu o savoare demenţială.
Instructiuni
  • 1 kg fasole cu bob mare
  • 2 kg rosii
  • 4 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 1 radacina telina
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac pentru dulceata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire leustean
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • apa cat sa fie fasolea acoperita
Mod de preparare

 Spalam fasolea, o punem intr-un vas si o acoperim cu apa rece. 

Dam vasul la frigider pentru 24 ore, timp in care fasolea se va hidrata si isi va mari de doua ori volumul.

Dupa acest timp, punem un vas cu apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba, adaugam fasolea scursa de apa in care a stat si putin bicarbonat, care va ajuta boabele de fasole sa se patrunda mai rapid.

Lasam fasolea sa fiarba pentru 2-3 clocote, apoi scurgem apa, clatim fasolea si o punem din nou la fiert in apa fierbinte, la foc incet, timp in care pregatim celelate ingrediente.

Taiem rosiile cubulete si le punem la fiert cu o lingura ulei de masline si o lingurita sare.

Le lasam sa fiarba pana cand scad la jumatate.

Curatam zarzavatul si il tocam cubulete, apoi il calim in ulei de masline.

Cand sosul de rosii este bine fiert, iar zarzavatul bine calit, le unim in acelasi vas, le amestecam bine si le vom adauga peste fasolea bine fiarta.

Mai lasam vasul pe foc cateva minute, doua-trei clocote, apoi potrivim fasolea de sare si piper, dupa gust, stingem focul si adaugam verdeata tocata marunt.

Servim fasolea de vara cu paine prajita, simpla, sau alaturi de afumatura: carnati, ciolan, ce ne pofteste sufletelul.

Este o nebunie in farfurie, careia nu cred sa-i reziste cineva, iar servita cu afumatura, nici ca ne mai trebuie altceva.

Mancaruri fara carne

acum 170 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ardei capia și gras, vinete, busuioc, avocado, quinoa, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ratatouille cu quinoa”.

Mancaruri fara carne

acum 181 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de primăvară cu diferite tipuri de salată şi diferite tipuri de ciuperci, pe care a denumit-o „Ciupercuțe somnoroase”.

Mancaruri fara carne

acum 195 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ceapă, orez, vin alb, unt, parmezan, sfeclă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Risotto a la chef”.

Mancaruri fara carne

acum 231 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat simplu și rapid, care conţine ardei, brânzeturi, mazăre dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Paprika gratin".

Mancaruri fara carne

acum 253 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine: ghebe murate, năut, pastă de susan, ardei copt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Răsfăț oriental".

porno google fuck