Un preparat demenţial, pentru sezon! Vinete cu parfum de vară, o mâncare ce-ţi alintă simţurile
Cum vara şi-a făcut deja simţită prezenţa, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi cu un preparat delicios, sănătos şi uşor de gătit, precum vinetele cu parfum de vară.
Instructiuni
  • 2-3 vinete
  • 1 kg rosii
  • 2-3 dovlecei
  • 200 g mozzarella
  • 200 g parmezan
  • 2-3 ardei iuti
  • busuioc
  • salvie
  • 4-5 graunti de usturoi
  • 100 g unt

Mod de preparare

Se curata vinetele si se feliaza pe lung, apoi se coc pentru cateva minute in tigaia de teflon, pe o parte si pe alta, la foc intens, astfel incat sa se obtina acel gust de vanata coapta.

Dovleceii se taie tot in fasii, dar se prepara pe gratar, pentru cateva minute.

Se aseaza ingredientele sub forma de sandwich, pe folie de aluminiu, la baza fiind o felie de vanata peste care se presara parmezan, mici rondele de usturoi, frunze de busuioc, putina salvie, apoi o felie de dovlecel, iar pe exterior cubulete din rosii si mozzarella cu mult busuioc.

Se strang foliile de aluminiu imprejurul sandwich-urilor astfel formate si se dau la cuptor maxim 20 de minute la foc incet.

Separat, pe foc se face un sos din rosii cu sare, busuioc si cativa graunti de usturoi, care se lasa sa scada la jumatate.

Cartofii curatati se prepara in unt, presarati cu busuioc si sare.

Sandwich-urile se servesc calde cu cartofi asezonati cu rondele de ardei iute si stropite cu deliciosul sos de rosii.

Ca o a doua alternativa la prepararea dovlecelului, Vladutz ne mai sfatuieste, sa-l taiem cubulete si sa-l sotam in unt.

Cum sa nu ne placa aceste vinete cu parfum de vara, acel parfum de busuioc verde, folosit din belsug la aceasta reteta, intrepatruns in gustul legumelor coapte si al branzeturilor topite!

 Vezi ce retete a gatit Vladut la emisiunea Neatza cu Razvan si Dani!

Mancaruri fara carne

acum 116 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ardei capia și gras, vinete, busuioc, avocado, quinoa, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ratatouille cu quinoa”.

Mancaruri fara carne

acum 127 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de primăvară cu diferite tipuri de salată şi diferite tipuri de ciuperci, pe care a denumit-o „Ciupercuțe somnoroase”.

Mancaruri fara carne

acum 141 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ceapă, orez, vin alb, unt, parmezan, sfeclă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Risotto a la chef”.

Mancaruri fara carne

acum 177 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat simplu și rapid, care conţine ardei, brânzeturi, mazăre dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Paprika gratin".

Mancaruri fara carne

acum 199 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine: ghebe murate, năut, pastă de susan, ardei copt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Răsfăț oriental".

porno google fuck