Vinete cu parfum de vacanță, un prepart specific grecesc și foarte ieftin!
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, recomandă pentru astăzi un prepart specific grecesc și foarte ieftin, mai ales în această perioadă, cand vacanta este pe sfarsite De aici si denumirea de ”vinete cu parfum de vacanță”.
Instructiuni
  • 1 kg rosii
  • 3 kg vinete
  • 3-4 ardei kapia sau gras
  • 300 g branza de oi sau feta
  • 150 g cascaval
  • 1 ardei iute
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3  linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare
Mod de preparare

Vinetele se coc, se curata, dar se pastreaza in codite, apoi se lasa la scurs, la rece, pentru a se pastra ferme.

Ardeii se coc, se curata si se toaca marunt.

Se razuiete o jumatate dintr-un catel de usturoi, se presara putina sare peste el si se amesteca cu ulei de masline si putin oregano tocat.

Aceasta emulsie se adauga peste ardeii tocati, dar mai pastram din ea si pentru la final.

Ardeii se tin in aceasta emulsie, la rece, 30 de minute, dupa care se aseza ca un pat pe fiecare vanata.

Branza si rosiile te taie in cuburi si se aseaza alternativ  peste ardei.

Deasupra se presara patrunjel si oregano, se strecoara din loc in loc si rondele de ardei iute, apoi se stropeste totul cu emulsia oprita si se razuieste cascaval deasupra.

Fiecare vanata se aseaza pe o folie de aluminiu, care se strange in jurul ei, formandu-se astfel niste barcute.

Barcutele se dau 5 minute la cuptorul preincalzit, pentru a se gratina frumos cascavalul de deasupra.

Sunt usor de realizat aceste vinete cu parfum de vacanta si foarte potrivite pentru acest sezon, cand piata abunda de ele.

Mancaruri fara carne

acum 174 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ardei capia și gras, vinete, busuioc, avocado, quinoa, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Ratatouille cu quinoa”.

Mancaruri fara carne

acum 185 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă de primăvară cu diferite tipuri de salată şi diferite tipuri de ciuperci, pe care a denumit-o „Ciupercuțe somnoroase”.

Mancaruri fara carne

acum 199 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine ceapă, orez, vin alb, unt, parmezan, sfeclă, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Risotto a la chef”.

Mancaruri fara carne

acum 235 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat simplu și rapid, care conţine ardei, brânzeturi, mazăre dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Paprika gratin".

Mancaruri fara carne

acum 257 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine: ghebe murate, năut, pastă de susan, ardei copt, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Răsfăț oriental".

porno google fuck