Absolut delicios! Somon cu canelloni gratinat, un preparat uşor de gătit
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi propune să-ţi răsfeţi simţurile cu un preparat delicios şi anume somon cu canelloni gratinat.
Instructiuni
  • 12-13 tuburi canelloni
  •  500 g  file de somon
  • 500 g spanac
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 30 ml ulei de masline
  • 30 g unt
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura bulgarasi de savoare
  • 1 lamaie
  • 500 g rosii
  • frunze de busuioc
  • Sos quttro formaggi din:
  • 100 g mozzarella
  • 100 g gorgonzola
  • 75 g caşcaval cedar
  • 50 g parmezan
  • 200 g smantana
  • 50 grame unt
  • piper
Mod de preparare

 Somonul se maseaza cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si bulgarasi de savoare, amestecate in prealabil, apoi se rumeneste intr-o tigaie teflonata, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

In putin unt, se caleste 1/2 ceapa, cu un catel de usturoi dat pe razatoare si un ardei gras tocat marunt.

Spanacul bine spalat, se opareste in apa clocotita cu sare si un varf cutit de bicarbonat, apoi se scurge bine, se toaca marunt si se adauga peste ingredientele calite.

Se mai lasa cateva minute pe foc, se asezoneaza gustul cu sare, busuioc, piper si apoi se da la rece.

Intr-un alt vas, tot in putin unt, dar si ulei de masline, se caleste cealalta jumatate de ceapa tocata marunt cu un catel de usturoi dat pe razatoare, apoi se adauga rosiile tocate in cuburi mici si se lasa sa fiarba pana cand sosul scade consistent. 

Se asezoneaza gustul cu frunze de busuioc, sare si piper.

Cu spanacul racit se umplu tuburile de canelloni si se aseaza intr-o tava, iar peste acestea, se toarna sosul de rosii.

Se da tava la cuptor si se lasa la foc mediu pana cand tuburile de canelloni sunt bine patrunse.

Pentru sosul quattro formaggi, se pune untul la topit si se adauga branzeturile rase, amestecandu-se continuu pana la topirea acestora, apoi se adauga smantana si se asezoneaza gustul cu piper.

Acest sos va face deliciul preparatului in timpul servirii.

Sa va fie de folos!

Peste

acum 109 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă cu trei tipuri de peşte - ton, somon şi butter fish - "Trio Tartar"

Peste

acum 129 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o reţetă ideală pentru orice masă - "Pate de somon"

Peste

acum 220 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine păstrăv afumat, mascarpone, smochine, castane, mere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Trufanda de râu".

Peste

acum 477 zile

Vladutz, bucatarul de la Neatza, a ales sa prepare astazi o reteta de „File de cod in sos de roșii și cimbru”, unde a folosit un ingredient vedeta si anume: Delikat pulpa de rosii, care a innobilat pe deplin preparatul.

Peste

acum 528 zile

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu un preparat delicios şi anume, scoici fermecate

porno google fuck