Reţeta lui Vlădutz: Plachie de crap
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să gătiţi astăzi plachie de crap, un preparat delicios, ce vă va răsfăţa simţurile.
Instructiuni
  • 2 cepe 
  • 3,5 kg crap
  • 3-4 ardei grasi
  • 1-2 ardei kapia
  • 2 ardei iuti
  • 1 kg rosii
  • 1 capatana usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar 
  • patrunjel
  • 1 lamaie
Mod de preparare

Pestele, dupa ce a fost curatat,  se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si lamaie.

Se aseaza in tava, peste un gratar suspendat, improvizat din niste betisoare, daca nu avem altfel, pentru a se coace uniform.

Se da tava la cuptor, la foc intens pentru 30 de minute.

Intre timp, pe foc, preparam sosul din legumele curatate si taiate julien, pe care le calim in putin ulei de masline, dar nu de tot, doar sa se patrunda putin.

Rosiile tocate, le adaugam peste legume si le lasam sa scada putin, adaugam si cativa catei de usturoi tocati marunt, dar si ardeiul iute, potrivim si cu putina sare si  turnam acest sos pe langa pestele din tava, cand acesta este preparat aproape trei sferturi. 

Mai lasam tava la cuptor cateva minute, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda bine si sosul sa scada putin, apoi, la final adaugam verdeata tocata marunt, precum si cativa catei de usturoi, pentru intensificarea gustului.

Servim aceasta plachie de crap cu mamaliguta calda.

Sfatul lui Vladutz este sa folosim pentru sos, ardei multicolori pentru ca au gusturi diferite si sosul va fi mult mai delicios, dar si placut ochiului, astfel incat va stimula pofta.

Sa aveti spor si pofta buna!

Peste

acum 162 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, pregăteşte astăzi o reţetă cu trei tipuri de peşte - ton, somon şi butter fish - "Trio Tartar"

Peste

acum 182 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza a pregătit astăzi o reţetă ideală pentru orice masă - "Pate de somon"

Peste

acum 273 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat care conţine păstrăv afumat, mascarpone, smochine, castane, mere, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Trufanda de râu".

Peste

acum 531 zile

Vladutz, bucatarul de la Neatza, a ales sa prepare astazi o reteta de „File de cod in sos de roșii și cimbru”, unde a folosit un ingredient vedeta si anume: Delikat pulpa de rosii, care a innobilat pe deplin preparatul.

Peste

acum 581 zile

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi simţurile cu un preparat delicios şi anume, scoici fermecate

porno google fuck