Salată de năut, un preparat ușor, servit cu o baghetă gratinată la cuptor
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne îmbie în această ediție cu un preparat pe bază de năut, salată verde, ghebe murate, masline, fasole, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit ”Salată de năut”.
Instructiuni
  • 500 g năut
  • 250 g salată verde
  • 250 g ghebe murate
  • 100 g măsline kalamata
  • 100 g măsline verzi
  • 150 g fasole roșie din conservă
  • 50 g ceapă murată(arpagic)
  • 250 g roșii cherry
  • 1-2 andive
  • 1 ardei iute
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • Pentru derssing:
  • 2 linguri muștar
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet de mere
  • 1 lingură miere
  • sare
  • coajă și zeamă de lămâie
  • Pentru servit:
  • pâine ciabata
  • 3-4 grăunți de usturoi
  • unt
  • cașcaval
  • oregano
  • susan
Mod de preparare

 Năutul se va ține în apă rece 10-12 ore, de preferință la frigider, apoi se scurge, se clătește și se fierbe în apă clocotită cu sare, până se pătrunde bine.

Se amestecă, apoi, cu restul ingredientelor: măsline, arpagic murat, fasolea roșie scursă bine, ghebele murate.

Roșiile cherry, ardeiul iute și salata, se vor adăuga în timpul servirii, pentru a se păstra proaspete.

Pentru dressing se amestecă bine toate ingredientele, până se obține un sos consistent și gustos, care se va păstra la rece până în momentul servirii.

Pâinea se taie transversal, se unge cu unt aromat cu usturoi, se presară oregano, cașcaval ras și susan și se dă la cuptor pentru 5-6 minute, până se gratinează frumos.

Se servește salata de năut cu pâinea gratinată și deliciosul sos de muștar.

Spor și poftă bună!

Salate

acum 137 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit în această ediție o salată plină de vitamine, arome și culoare, care conţine: ardei gras, castravete, roşii cherry, pere, caşcaval, salată , dar şi alte ingrediente delicioase și pe care a denumit-o "Salată Prichindel”.

Salate

acum 165 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune în această ediție o salată delicioasă cu piept de pui în crustă crocantă, mixt de salate verzi și un dressing vitaminizant din fructe, pe care a denumit-o „Prietenia”.

Salate

acum 178 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat ușor pentru cei care s-au ghiftuit în zilele de Crăciun, dar care merge servit în orice perioadă a anului.

Salate

acum 179 zile

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, propune o reteța de detoxifiere pentru cei care au mâncat prea mult de Crăciun.

Salate

acum 184 zile

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi o reţetă inedită cu piept de pui şi trei trei tipuri de salată denumită - Fantezia

porno google fuck